Solfeggio Frekansları

22-12-2021 01:23
Solfeggio Frekansları

İnsan, sesin ve müziğin psikolojik gücünü yeni keşfetmiş değil. Antik dönemlerin çeşitli uygarlıkları yüzyıllar önce ses titreşimlerini kilise ritüellerinde, Şaman ayinlerinde ve komün mantralarında kullandılar. Solfeggio Frekansları adı verilen müzikal skala, Gregorian Chant’tan John Lennon’ın Imagine’ine kadar birçok farklı alanda kulaktan kulağa dolaştı (*). Günümüzde de her bir frekansın, psikolojinin farklı bir alanına özel olarak etki ettiği düşünülüyor.

Solfeggio Frekansları ve 6 ana hertz dizilimi nedir?

11. yüzyıl keşişlerinden Guido d’Arezzo, melodi ve müzikal ahengi belirli bir düzeneğe oturtmak adına, o dönemlerde "ut, re, mi, fa, sol, la” olarak şekillenen ve bugünün müzik sisteminin çekirdeğini oluşturan notaları geliştirir. Notalar isimlerini John the Baptist’e ithaf edilen "Ut queant laxis Resonare fibris, Mira gestorum, Famuli tuorum, Solve polluti, Labii reatum, Sancte Iohannes” dizelerinin başlangıç hecelerinden alır. Birkaç yüzyıl sonra bu nota dizilimine "si” eklenecek ve "ut” notası "do”ya dönüşecektir.

1970’li yılların ortalarında Dr. Joseph Puleo dikkatleri notaların elektromanyetik frekansı konusuna çeker ve bu alanda spesifik araştırmalar yürütmeye başlar. İnsan psikolojisi üzerindeki etkileriyle yeniden gündeme gelmeye başlayan Solfeggio Frekansları ile ilgili olarak savaş dönemi radyodan yayınlanan kasıtlı ses frekanslarından kilisenin kendi otorite gücünü artırmak için geliştirdiği özel tınılara kadar birçok spekülasyon bulunmakta.

Solfeggio Frekansları nelerdir?

Titreşim her şeydir. Ve her titreşimin kendi frekansı vardır. Solfeggio frekansları ile zihin ve bedende, kolayca denge ve derin şifa elde edilebilmesi mümkündür. Solfeggio frekansları sizi evrenin temelini oluşturan ritim ve tonlarla hizalar.

Uzun meditasyon müziği ile ilişkili solfeggio frekansları, gregoryen Rahipler tarafından ilahi müziği olarak kullanılan frekanslar olarak tanınmıştır. Orijinal altı notaya (396hz – 517hz – 639hz – 741hz – 852hz) dayanan ilahi, bilinçli ve bilinçaltının derinliklerine nüfuz ederek, bazen tamamen kontrol edemediğimiz duygusal tepkileri ortaya çıkarır. Bu orijinal frekansların yüzyıllar boyunca çeşitli yeni yöntemlerin devreye girmesiyle ‘kaybolduğu’ söylenir.

Solfeggio ölçeği, Sayılar Kitabı’nda tekrarlanan altı koddan oluşan bir şablon bulmak için sezgisel olarak yönlendirildiğini iddia eden Dr. Joseph Barber tarafından ‘yeniden keşfedildi’. Bölüm 7’de, 12’den 83’e kadar olan 12. Bu, antik Solfeggio ölçeğinin altı eksik tonu olarak belirlediği altı elektromanyetik ses frekansını ortaya çıkardı.

6 ana Solfeggio Frekansı vardır. Diğerleri bu 6 frekanstan yola çıkarak oluşturulmuştur.

6 Ana Solfeggio Frekansı şunlardır:

  1. "DO” – 396 Hz
  2. "RE” – 417 Hz
  3. "Mİ” – 528 Hz
  4. "FA” – 639 Hz
  5. "SOL” – 741 Hz
  6. "LA” – 852 Hz

Etkisi Bilinen Tüm Solfeggio Frekansları:

174 Hz – Ağrı & Gerginliği Azatma

174 Hz Solfeggio Skalası’nda tonların en düşük frekansı olduğu için en düşük  seviyedeki, fiziksel ve enerji bedenini  etkiler. Doğal bir anestezik etkisi ile frekans fiziksel ve enejetik ağrıları hafifletmeye yardımcı olduğu gibi iç  organlarınıza güvenlik, konfor ve sevgi hissi vererek onları ellerinden geleni yapmaya motive ederler.

285 Hz – Enerji, Güvenlik ve Hayatta Kalma

285 Hz Solfeggio Skalası’nda yer alan ikinci ton olan 285 Hz Frekansı, yaraları, kesikler, yanıklar, cilt ve kas dokusunda şifa, yırtıklar ve  diğer hasarların şifalanmasında yararlıdır. Vücudumuz, zihnimiz ve enerji seviyelerimizi gençleştirerek sağlığımızı ve genel refahımızı artırır.

396 Hz (DO): Kederi Neşeye Dönüştürmek, Suçluluk ve Korkuyu Özgürleştirmek

396 frekansı, tonu ‘Do’ notası ile ilişkilidir. Bu frekans, hayatımız boyunca biriktirdiğimiz suçluluk ve korku duygularını hafifletme ve uzaklaştırma yeteneği nedeniyle önemlidir.

Bu olumsuz duygular genellikle bizi hedeflerimizden alıkoyuyor, bu yüzden onları bilinçli ve bilinçaltımızdan temizlemek hem maddi hem de manevi dünyada yeni gelişmeler sağlıyor. 396 hz frekansı, bizim keder ve endişe ile daha az zaman harcamamız, hayatımızda sevinçleri ve hayatın sonsuz olanaklarını daha fazla zaman  yaşamamız konısunda katkıda bulunuyor.

Bu solfeggio frekansı aynı zamanda topraklama, uyanış, ayıltma ve gerçeği dönüş için araç olarak da kullanılabilir.

417 Hz (RE): Geçmiş Yaşam Travmalarını ve Olumluzluğu Şifalandırma

417Hz Solfeggio ölçeğinin sonraki tonu, "Re” notası ile ilişkilidir. Bu değişim ve yenilenme sıklığıdır. Suçluluk ve korkunun büyüme yolunda engel teşkil ettiği gibi,  travmatik deneyimlerimiz de bilincimiz etkileyip tutar. Bu solfeggio frekansı travmatik deneyimleri temizler ve geçmiş olayların yıkıcı etkilerini temizler. Sahili yıkayan dalgalar gibi, 417 Hz de zihnimizden ve ruhumuzdan gelen olumsuz anıların ve etkilerin enkazını temizler, bakış açımızı değiştirmemize ve yeni gözlerle ve taze bir ruhla bugün ve gelecekle yüzleşmemize yardımcı olur. Bu frekans yaşam hedeflerimize ulaşmamızı engelleyen sınırlayıcı bakış açımızı devre dışı brakmak ve  temizlemek için kullanılabilir. Hücresel süreçlerden bahsederken, Re notası hücreyi ve DNA’yı en uygun şekilde çalışmaya teşvik eder. 417 Hz frekansı vücut hücrelerinize enerji verir ve onların yaratıcı potansiyellerini kullanmaya yardımcı olur.

528 Hz (Mİ): Dönüşüm, Mucizeler ve DNA Onarımı, İç Huzur

528 Hz – 528 frekansı aynı zamanda "Mi” notası olarak bilinir. İnsan DNA’sını orijinal, mükemmel durumuna döndürmek için kullanılır.  "Mi”  Latince "Mira gestorum”  ya da "miracle” (mucize) kelimesinden geldiği söylenir. Bu sadece bilincimizde değil, DNA’mızda da mucizevi denebilecek bir dönüşüm getirebilecek bir nota anlamı taşıyor.

528 Hz, geliştirilmiş yaratıcılıkla birlikte artan enerji, berraklık ve huzur ve uyanışını da beraberinde getiren DNA onarımı‘nda kullanılır. 528 Hz etkileri ile "Aşk frekansı” adını kazanmıştır. Aynı zamanda kişi derin ruhsal deneyimler ve ruhsal aydınlanmaya açılır.

639 Hz (FA): Yeniden Bağlanma ve  İlişkileri Dengeleme ve Şifalandırma

639 Hz frekansı,  "Fa”  notası‘nın frekansıdır. Bu ton, topluluk ve kişilerarası ilişkilerde uyum yaratılmasını sağlar. Bu ilişkilerle ilgili sorunlarla başa çıkmak için kullanılabilir. Arkadaşlarınız, aileniz veya yabancılar olun, biz ve sevdiklerimiz arasındaki herhangi bir katı yüreklilik veya kızgınlığı düzeltebilir.

Fa sosyal bir frekanstır, Anlayış, sempati, hoşgörü ve karşılıklı saygının frekansıdır. Hücrenin çevresi ile iletişim kurmasını teşvik etmek için kullanılabilir. Bu eski solfeggio frekansı iletişim, anlayış, hoşgörü ve sevgi geliştirir. 639 Hz frekansı paralel dünyalar veya ruhsal dünyalarla iletişim için de kullanılabilir.

741 Hz (SOL): Sorunları Çözme, Duygusal İstikrarı Artırma. İfadeler & Çözümler

741 Hz – 741 frekansı "Sol” notası. 741 Hz. problem çözmenin frekansıdır, özellikle kendimizi özgürce ve açık bir şekilde ifade edebilme yeteneğimizle ilgili problemler.

741 Hz duygusal kısıtlamalardan bizi kurtarır, ama aynı zamanda hücrelerimizden toksinler ve elektromanyetik radyasyonları temizler. Hem duygusal hem de fiziksel olarak daha sağlıklı ve istikrarlı bir yaşamı teşvik eder.

Bu ses frekansının bir diğer önemli özelliği de enfeksiyonları temizlenmesidir.(viral, bakteriyel ve mantar.) Bu ton bizi saf, istikrarlı ve ruhsal yaşama götürür.

852 Hz (LA): Evren ile Uyum & Benlik. Sezgi Uyandırma, Manevi Düzene Dönüş

852 Hz veya ‘La’, orijinal Solfeggio frekanslarının sonuncusudur. Bize daha yüksek bir güç, evrenin her zaman mevcut ruhu ile bağlantı sağlar ve bize ruhsal düzen ile ilgili bir bakış verir. Aynı zamanda kendi yüksek benliğimiz ile uyum getirir.

963 Hz – Gerçek Doğaya ve Birliğe Dönüş


Solfeggio frekanslarının sonuncusu 963 Hz‘dir, bu da bizi en yüksek bilinç düzlemine götürür. Bu frekans bizi evrenin mükemmelliğine bağlar, böylece olan ve olacak her şeye nüfuz eden Birliğe dokunmamızı sağlar.

Taç Çakra ayrıca üst düzey sezgiye, telepatiye, psişik vizyona ve Tanrı ile yakın bir bağlantıya erişebileceğimiz söylenen Epifiz Bezine (merkezi sinir sistemi) bağlıdır. 


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.